muda mudi dahulu dan sekarang

muda mudi dahulu dan sekarang

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

7 Responses to muda mudi dahulu dan sekarang

  1. sesamaislam berkata:

    Assalamualaikum…

    Lain dahulu lain sekarang
    dulu sanggup bela sekarang main buang

    Boleh kot Pakcikli00

  2. pakcikli00 berkata:

    Waalaikumusallam

    Pakcik tenguk anakanda pun dah bermadah seloka dekat laman blog sesamaislam, macam ni susah le pakcik nak numpang laluan, Pak cik teringat Pilihanraya 1969, Allahyarham cikgu Hasyim Gera calon Pas di Parit kalahkasn Perikatan hanya dengan pantunnya aje, diantara pantunnya, one two tree, satu dua tiga, Pak Lah dah lari, Najib separuh gila. (pembayangnya aje dia punya, maksudnya anakanda punya).Kaedah ini mungkin sesuai diguna pakai lagi.

    Lembu baru kereta pun baru
    dari situ hendak ke sebarang
    hendak susu tak mau lembu
    itulah pasal budak dibuang

    Terima kaseh salam hormat.

  3. Siti Fatimah Ahmad berkata:

    Assalaamu’alaikum…

    Tidak pernah melupai Pakcikli00. Sentiasa diingatan dan dihati. Sempena kehadiran Ramadhan yang barakah ini, kemaafan dihadirkan ke hati Pakcikli00 jika pernah melakukan kesilapan baik dari perkataan atau ayat yang disusun sepanjang perkenalan dan persaudaraan di alam maya. Kepada Allah mudahan persahabatan ini kekal di hati.

    Lain dulu lain sekarang
    Saya tetap sama seperti dulu juga sekarang

    Salam mesra dan bahagia hendaknya. Salam Ramadhan yang mulia.:D

  4. Hidet berkata:

    zaman dulu2, cinta malu2..
    zaman dulu2, masa berkahwin pon masih malu2..
    zaman sekarang, dah taktahu malu

  5. pakcikli00 berkata:

    Waalaikumusallam

    Pujangga itu sentisa meluahkan segala isi hatinya sehingga tanpa lagi mengandungi perasaan marah dan dendam kesumat, cuma mereka yang ingin mendampinginya berbaur pelbagai rasa yang menusuk hati dan jiwa, sebab itulah perginya seorang pujangga hanyalah meninggalkan sekadar kenangan yang mengusik jiwa.Sesungguhnya cikgu, saya sentiasa menghormati hak orang lain, dan jika ada pun kesalahan dan kesilapan cikgu saya telah pun maafkannya terlebih dahulu, cuma saya minta kalau ada jarum patah jangan disimpan didalam peti.

    Pulau Pandan jauh ke tengah
    gunung Daik bercabang tiga
    hancur badan kandung tanah
    budi yang baik dikenang juga

    terima kaseh salam hormat.

  6. pakcikli00 berkata:

    Asalamuaikum

    anakanda Haidet

    Zaman sekarang cinta mau mau
    zaman sekarang kawin kadang dulu
    zaman sekarang mana ada waktu

    maaf sekadar sendaloka sahaja.

    terima kaseh salam hormat.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s