Tidakkah adengan Black dan Mas Idayu di TV3 menghina Islam ?

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Tidakkah adengan Black dan Mas Idayu di TV3 menghina Islam ?

  1. Tie berkata:

    Tie rasa tindakan Black tu adalah tindakan bersendirian dan spontan. Mungkin dah kebiasaan dia buat begitu,terutama bila terlalu teruja.

    Dosa dia, dialah yang tanggung. Lagipun yang datang melihat tu masing2 tak mungkin tahu apa yang Black akan lakukan.

    Bagaimanapun majlis ini dengan sendirinya adalah majlis yang mendekati larangan Allah…

    Cuma yang Tie geram, bila apa2 yang dilakukan oleh individu, jangan cuba kaitkan dengan kerajaan, umno atau parti apa-apa pun. Seperti juga kiranya anak yang baligh berbuat salah. Takkan nak tuduh ibubapanya yang ajar….

    Benci bila orang suka tuduh itu dan ini. Buatlah sesuatu. Bukan cakap je…

    Sorrylah pakcik, emo sikit hari ni..

  2. pakcikli00 berkata:

    Saya sokong pandangan tie itu, kita kearah kehidupan individualistik, anak anak kita tidak boleh ditegur jika melakukan kesalahan hata guru sekali pun. Kita sentisa dalam kerugian kerana tidak boleh lagi nasihat menasihati, nasihat itu adalah untuk sihat. Genjala penyakit sosial remaja hari ini adalah kerana tidak boleh dinasihati. Umno pun akan lingkup kerana tidak boleh dinasihati. Pemimpin adalah bertanggungjawab keatas orang yang dipimpinnya, mereka perlu bertanggungjawab kepada janji dan kuasa yang diamanahkan kepada mereka. Siapa yang melantik pemimpin dan untuk apa pemimpin dilantik ?.

  3. pakcikli00 berkata:

    : Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

    1. وَالْعَصْرِ Demi masa.
    2. إِنَّ الإنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ Sesungguhnya manusia itu benar-benar dalam kerugian,
    3. إِلا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal saleh dan nasihat menasihati supaya mentaati kebenaran dan nasihat menasihati supaya menetapi kesabaran.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s