Orang Kampong Gajah letih bersetubuh

SELEPAS bersetubuh, saya sering lemah badan dan cepat letih. Adakah ia memberi kesan kepada tubuh saya atau menimbulkan masalah lain?

ROLL,
Kg Gajah, Perak

HUBUNGAN kelamin membabitkan pergerakan badan, iaitu aktiviti fizikal yang mungkin membebankan sesetengah pasangan terutama di kalangan mereka yang tidak dapat keseronokan dan kepuasan serta sudah berumur. Mereka berasa letih dan lesu selepas selesai melakukan hubungan berkenaan.

Biasanya rasa letih menyebabkan mereka penat dan tidur dengan nyenyak. Ada sebilangan berasa khayal dan selepas itu terus tidur dengan nyaman.

Ia kerana tindak balas kimia semula jadi yang diberi nama beta-endorfin. Bahan kimia itu keluar daripada otak dan urat saraf terangsang ketika melakukan hubungan kelamin.

Ada sebilangan pasangan berasa sakit kepala atau sakit belakang. Ada juga sakit di bawah perut di paras tundun (untuk wanita) dan sengal buah zakar selepas menikmati klimaks.

Perasaan itu berlaku untuk sementara waktu saja dan tidak memudaratkan. Ini semua tidak memudaratkan dan boleh dianggap sebagai perkara biasa.

Jadi perasaan letih yang dipersoalkan itu perkara biasa. Keselesaan dan keseronokan yang dihayati ketika melakukan hubungan tiada tolok bandingnya kepada pasangan kelamin yang menghayati hubungan intim berkekalan. Pelahankan kayuhan ketika bersetubuh.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s