Banyak zakar lelaki yang patah tanpa mereka sedari !

MEMANG pelik mendengar kes zakar terpatah kerana ia adalah anggota yang tidak bertulang. Bagaimanapun, memang zakar boleh patah tetapi kes sebegitu jarang dirujuk kepada doktor kerana ‘kepatahannya’ tidak ketara kerana tisu yang rosak itu boleh pulih.

Zakar boleh patah sekiranya terhimpit atau ditindih ketika ia sedang menegang. Contohnya jika seseorang lelaki sedang tidur memusingkan badannya dan menindih zakarnya yang sedang menegang dengan badan. Ia boleh mengakibatkan zakar terkulai dan membengkak.

Kebiasaannya jika ditekap dengan ais, bengkak itu akan susut dalam masa seminggu dan zakar akan kembali normal. Jarang zakar yang patah memerlukan pembedahan kecuali jika ada darah beku di dalam otot.

Ada juga kes zakar terpatah semasa melakukan persetubuhan kerana ia terbengkok dengan ketara. Jika ia terjadi, persetubuhan tidak dapat dilakukan. Cara untuk memulihkannya ialah dengan menggunakan alat penarik otot zakar iaitu Andropenis.

Cara untuk mengelak zakar patah ialah pastikan zakar yang sedang menegang padat tidak tertindih atau terhimpit dengan kuat.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to Banyak zakar lelaki yang patah tanpa mereka sedari !

  1. ramdhani ziehara berkata:

    zakar adalah medium seks dan salur perkumuhan air kencing yang penting bagi kaum Adam, oleh itu, kaum Hawa wajib menghormati zakar lelaki dan jangan tendang2 macam di filem….zakar yang sedap adalah zakar yang sihat, tidak semestinya besar dan panjang!!!!!!

  2. ramdhani ziehara berkata:

    zakar yang sihat adalah idaman bagi setiap kaum adam,,,, bagi kaum hawa, jgn memandang hina pada zakar kerana zakar adalah medium seks yang sangat penting selain tempat saluran kencing lelaki, tanpa zakar, kaum hawa tidak akan mendapat zuriat, takkan xda nafsu atau pakai bayi tabung uji kot???? nabi tidak mengaku umat jika mereka lesbian,,,,, dan jijik amat jika pompuan xda nafsu seks seumur hidupnya….jgn sesekali menendang zakar macam di filem2, kesian la pada kaum adam….xda yg nak merogol kalau kaum hawa memandang serong thdp segelintir lelaki budiman…….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s