Pecat duta: Negara menjual kemerdekaan diplomatik rakyat

Harakahdaily
KUALA LUMPUR, 12 Feb: Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan pemecatan diplomat veteran Duta Mohd Arshad Manzoor Hussain menghantar isyarat kepada dunia bahawa kerajaan Malaysia telah menjual kemerdekaan diplomatik rakyatnya.

Ketua Penerangannya, Latheefa Koya berkata, ini kerana pemecatan itu belum pernah lagi terjadi.

Katanya, penyingkiran Mohd Arshad kerana beliau mengundi bersama-sama Cuba dan Venezuela merupakan peristiwa yang cukup malang.

“Beliau telah melalui suatu kerjaya khidmat yang panjang dan terkenal dengan ketokohannya,” katanya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.

Secara peribadi, tambahnya, Mohd Arshad mempertahankan tindakannya mengundi itu seiring dengan prinsip-prinsip yang diangkat dalam Gerakan Negara-negara Berkecuali, yang mana selama ini Malaysia merupakan anggotanya yang cukup bersungguh-sungguh sekali iltizamnya.

Justeru, katanya PKR menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk mengisytiharkan pendirian kepada umum, sama ada Malaysia telah membuang prinsip negara berkecuali dan menyerahkan kedaulatan negara kepada kehendak serta keinginan kuasa besar dunia.

Harakah

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s