Kapal selam dah jadi bot ?

Sofi Wahab

Laporan media menyebut kapal selam yang umurnya setahun jagung sudah tidak boleh menyelam kerana masalah teknikal. Tetapi jangan risau kalau kapal selam itu tidak boleh menyelam ia boleh jadi bot tidak perlu menyelam.

Ternyata satu lagi episod malang yang boleh ditertawakan orang luar. Bagaimana sebuah kapal selam yang didakwa canggih manggih, belum apa sudah mengalami masalah.

Hal ini bukannya dinyatakan oleh Pengerusi JKKK kampung tetapi diakui sendiri oleh Panglima Tentera Laut, Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

Abdul Aziz mengakui bahawa kapal selam tersebut iaitu KD Tunku AbduL Rahman mengalami kerosakan teknikal di mana bahagian yang menyalurkan tekanan air kelur masuk bermasalah, ini menyebabkan ianya gagal dilancarkan di bawah permukaan air.

Ternyata sekali lagi sistem pertahanan negara kita dilihat longgar dan lemah. Macamana sebuah kapal selam yang baru dibeli sudah mengalami kerosakan. Masalah ini sudah tentu akan menyebabkan duit rakyat hangus sekali lagi kerana digunakan untuk membaiki kerosakan ini.

Kalau sebelum ini enjin jet hilang kita ditertawakan orang, kini kapal selam pula tidak boleh menyelam.

Apa nak jadi dengan Malaysia ini. 1Malaysia semuanya bermasalah.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s