Awas, dadah sudah hingga ke sekolah.

8 pelajar sekolah menengah positif dadah

2010/02/11
E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KUALA LUMPUR: Ujian air kencing yang dilakukan oleh Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) ke atas pelajar di lima buah sekolah menengah di daerah Gombak dekat sini mendapati lapan pelajar didapati positif dadah.
Ketua Pengarah AADK Datuk Abd Bakir Zin berkata pihaknya sudah menjalankan ujian saringan dadah di sekolah-sekolah berkenaan minggu lalu selepas mendapat maklumat daripada pihak sekolah.

“Kita lakukan ujian air kencing terhadap 200 pelajar dan didapati lapan pelajar adalah positif dadah, dan kita sebenarnya tidak akan melakukan ujian itu kepada semua pelajar sebaliknya kepada mereka yang disyaki saja, biasanya mereka yang menghisap rokok,” katanya kepada pemberita selepas melawat AADK Daerah Gombak di sini, hari ini.

Katanya pelajar terbabit akan diberikan kaunseling di bawah program intervensi pelajar AADK.

Sementara itu, beliau berkata Gombak adalah kawasan ‘panas’ yang menjadi tumpuan AADK untuk membasmi gejala penagihan dadah. – Bernama

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s