Titik hitam kehakiman negara

Sofi Wahab

Titik hakim terus menyelubungi sistem kehakiman negara. Keputusan 5-0 memihak kepada Zambry menyebabkan kesangsian rakyat kepada ketelusan sistem kehakiman negara semakin terhakis.

Ditambah lagi dengan sikap berat sebelah yang ditunjukkan pada perbicaraan Anwar Ibrahim yang sedang berlangsun, membuktikan tiada langsung penambahbaikan dalam sistem kehakiman kita.

Dunia luar terus memerhatikan negara kita dengan penuh minat dan sinis. Selepas amat sukar dan susah untuk rakyat menerima dakwaan pihak kerajaan bahawa sistem kehakiman kita telus, professional dan adil.

Kerajaan mesti mengubah keadaan ini serta merta jika mahu ianya terus dihormati dan disanjungi rakyat. Jika tidak mungkin setiap kali perbicaraan berkaitan dengan kerajaan rakyat akan menganggap ianya hanya lakonan sedangkan keputusannya sudah diketahui.

Fikirkanlah wahai pimpinan kerajaan yang ada sekarang.

Sumber: * Tulisan di atas adalah pandangan peribadi penulis dan tidak mewakili pendirian Harakahdaily.net. Harakahdaily.net tidak bertanggungjawab terhadap sebarang implikasi daripada tulisan berkenaan.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s