Wanita dan lelaki Singapura kuat bersetubuh

SINGAPURA: Lelaki dan wanita Singapura mahu hubungan seks yang lebih kerap dan lebih baik, menurut kajian syarikat perubatan Pfizer.

Kajian Seks Ideal Asia menunjukkan lelaki secara purata ingin berasmara 3.5 kali dalam tempoh sebulan manakala wanita 1.8 kali hubungan sedemikian dalam tempoh yang sama.

Rata-rata, lelaki yang ditinjau berkata kekerapan hubungan seks yang sesuai adalah 8.7 kali sebulan. Bagi kaum wanita pula, kekerapan yang ideal adalah 7.3 kali sebulan. Perangkaan itu lebih tinggi daripada purata 5.2 dan 5.5 kali yang dilakukan oleh pasangan di sini setiap bulan.

Pakar Urologi Kanan di Gleneagles Hospital, Profesor Peter Lim, berkata topik berkaitan hubungan seks bukan lagi sesuatu yang ‘pantang’ diperkatakan.

“Ia topik yang mempunyai kesan ke atas kesihatan keseluruhan bagi lelaki dan wanita,” kata Prof Lim.

Selain keinginan seks yang meningkat, kajian dijalankan Pfizer itu mendapati penduduk Singapura meletakkan kepentingan yang tinggi dalam usaha meningkatkan tahap kepuasan seksual.

Firma Pfizer menghasilkan antara lain ubat Viagra yang berupaya mengatasi masalah mati pucuk. – Agensi

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s