Seks wanita Filipina melekati Mat Afrika kerana bergetahOleh MOHD JAMILUL ANBIA MD DENIN dan SHANTY NUR SHAFFIZAN MOHD SHAFEE
am@hmetro.com.my
2010/06/27

PETALING JAYA: Kebanyakan gadis warga Filipina berusia awal 20-an yang diseludup masuk tanpa dokumen oleh sindiket pelacuran didakwa menjadi pilihan utama golongan lelaki Afrika di negara ini berbanding wanita Asean lain berikutan dianggap lebih bergetah.

Helah sindiket itu terbongkar apabila polis berjaya menyelamatkan 10 gadis Filipina yang dijadikan hamba seks sekitar harga RM200 semalam.

Sepasukan polis dari Cawangan Kongsi Gelap, Maksiat dan Perjudian (D7) Bukit Aman, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur (IPK KL) dan IPK Selangor, Pasukan Unit Anti Trafficking in Persons (ATIP) dari Jabatan Imigresen dan Kastam Diraja Malaysia menyerbu kelab malam terkemuka di Bandar Sunway, di sini, kira-kira jam 1 pagi semalam. Pasukan pihak berkuasa itu diketuai Superintendan Maszely Minhad.

Pusat hiburan terbabit dikesan turut menawarkan pelacur warga asing kepada pelanggannya.

Hasil pemeriksaan dilakukan, lapan gadis Filipina berusia antara 21 hingga 31 tahun yang dikurung berjaya diselamatkan.

Maszely berkata, polis menahan seorang lelaki warga Myanmar dan seorang wanita Filipina yang dipercayai ‘ibu ayam’ serta dalang sindiket berkenaan.

“Turut ditahan empat wanita warga Myanmar yang dipercayai pelacur. Semua mereka ditahan mengikut Akta Imigresen kerana salah guna permit.

“Susulan serbuan pertama itu, pihak berkuasa menyerbu sebuah rumah di Taman Wawasan Puchong dan berjaya menyelamatkan dua lagi gadis Filipina yang dikurung untuk tujuan pelacuran,” katanya, Seorang lagi ‘ibu ayam’ warga Filipina yang mengawal semua mangsa di rumah terbabit juga ditahan.

“Seorang lelaki tempatan yang bekerja sebagai pemandu teksi ditahan kerana bersubahat dalam kegiatan itu. Siasatan mendapati suspek sering menghantar gadis yang ditempah oleh pelanggan ke lokasi tertentu,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s